top of page

Spaghetti al Limone – Citroen & Olijfolie Pasta

Fris, licht en boordevol smaak – deze Spaghetti al Limone is een eenvoudig Italiaans pastagerecht dat de zon op je bord brengt. 🍋

Met slechts een paar pure ingrediënten en een scheut goede extra vierge olijfolie, tover je een elegante en verrassende maaltijd op tafel.

Perfect voor een zomerse lunch of een lichte avondmaaltijd.



Een bord Spaghetti al Limone met citroenrasp, verse basilicum en een scheutje olijfolie, geserveerd op een rustiek keramisch bord.


 

Ingrediënten (voor 2 personen):


  • 200g spaghetti

  • Rasp en sap van 1 biologische citroen

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

  • 30g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, of Pecorino)

  • Zout & versgemalen zwarte peper

  • Verse basilicum of peterselie (optioneel)


 

Bereidingswijze:


  1. Kook de pasta. Kook de spaghetti in gezouten water tot al dente. Bewaar een half kopje van het kookwater voordat je afgiet.


  2. Maak de saus. Meng in een kom de citroenrasp, het sap, olijfolie, zout en peper. Voeg een beetje van het warme pastawater toe om het geheel romiger te maken.


  3. Meng met de pasta. Doe de pasta terug in de pan, giet de citroen-olijfoliesaus erover en meng goed. Voeg wat extra kookwater toe indien nodig.


  4. Afwerken en serveren. Voeg de kaas toe (indien gewenst), proef en breng verder op smaak. Werk af met verse kruiden en een laatste scheut olijfolie.



 

 Tips & Variaties


  • Voeg een beetje knoflook of chili toe voor extra pit.

  • Romiger? Probeer dan met een lepel mascarpone of ricotta.

  • Serveer met gegrilde vis of groenten voor een complete maaltijd.


Een lichte, zonnige pasta vol karakter en eenvoud – proef Italië in elke hap! 🌞🍋🫒


Comments


bottom of page